İMAR BARIŞINDA SON GÜN 15 HAZİRAN
Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresi 15 haziran 2019, ücret yatırma süresi 30 haziran 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.
Başvuru Sayısı:
Başvuruların başladığı 8 Haziran'dan bugüne kadar İlimizde 30.393 yapı kayıt belgesi oluşturularak 90.097.645 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.
Bilgiler Güncellenebilmektedir:
Yapı Kayıt Belgesi almak için başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde, Yapı Kayıt Belgesi için ödeme yapmış ve bu hatalı veya eksik beyanla Yapı Kayıt Belgesini almış olan vatandaşlarımız, e-devlet platformu üzerinden “Güncelle” komutu yardımıyla gerekli düzeltmeleri yapabilmektedirler.
Değişikliğe onay verildiğinde, daha önce alınmış olan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek, güncellenen başvuru için yeni Yapı Kayıt Belgesi (YKB) üretilecektir.
Beyan edilecek yeni bilgiler; ada/parsel değişikliği, adres değişikliği, bağımsız bölüm sayısı değişikliği ile sınırlı, dolayısıyla, daha önce yapılmış olan ödeme tutarını değiştirmeyen nitelikte ise işleme onay verdikten hemen sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir.
Beyan edilecek yeni bilgiler, ek ödeme yapılmasını gerektiriyor ise bu ödeme yapıldıktan ve doğrulanmış cep telefonu numarasına gelen kısa mesajdan sonra, güncel Yapı Kayıt Belgesi indirilebilir.
Ücret İadesi İşlemleri:
Yapı Kayıt Belgesi müracaatında hatalı beyanda bulunulması sebebiyle Yapı Kayıt Belgesi bedeli fazla veya birden fazla ödenmiş ise, fazla ödenen kısmın iadesi için başvuru sahibi veya kanuni temsilcisi tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne konuyu açıklayan bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.
Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir;
- Yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) bulunmayan yapılarda başvurunun yapının tamamı için yapılması gerekmektedir.
- Yapı kullanma izin belgesi bulunan yapılarda ise iskansız her bağımsız bölüm için ayrı ayrı başvuru yapılmalıdır.
- Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda Yapı Kayıt Belgesi geçersiz olacaktır. Bu gibi yerlerde başvuru tapuda hisse sahibi bir malik veya vekili tarafından yapılmalıdır.
- Binaların kat adedi hesap edilirken bodrum, çatı katlarda hesaba katılmalıdır.
- Vatandaşlarımız tarafından iskansız olduğu halde elektrik ve suyu olduğu gerekçesi ile yapı kayıt belgesi başvurusu yapılmadığı gözlemlenmiş olup yapı kullanma izin belgesi (iskan belgesi) olmayan yapının tamamı veya bağımsız bölümler için ayrı ayrı yapı kayıt belgesi düzenlenerek yapının imar sorunu çözülmelidir.
- İmar Barışı 31.12.2017 den sonra yapılan yapıları KESİNLİKLE KAPSAMAMAKTADIR.
Vatandaşlarımız İmar Barışı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi Müdürlüğümüzde oluşturulan İmar Barışı Bilgilendirme Ofislerinden, ALO 181 çağrı merkezinden, https://imarbarisi.csb.gov.tr/ ve https://isparta.csb.gov.tr/ internet adreslerinden alabilirler.